„Pozemské víno bylo přesně takové, jaké byste očekávali, že bude chutnat,“ uvedla korespondentka Deordter's Bordeaux Jane Anson, která se ochutnávky zúčastnila. Řekla, že vzorek „vesmírného vína“ byl lahodný, ale zrál asi o dva až tři roky déle. „Bylo tam více květinových aromatických látek [a] taniny byly o něco měkčí,“ řekla, ale dodala: „Právě jsem ochutnala jednu láhev [z vesmírné stanice], takže nemůžu zaručit, že nebudou další láhve více variabilní. “ Profesor Philippe Darriet z enologické výzkumné jednotky ISVV uvedl ve shrnutí ochutnávky: „Jednomyslně byla tato dvě vína považována za skvělá vína, což znamená, že i přes 14měsíční pobyt na mezinárodní vesmírné stanici víno “bylo velmi dobře senzoricky hodnoceno.“ Řekl, že byly identifikovány určité rozdíly ve vůni a chuti i v barvě, ale tyto se lišily podle „citlivosti“ každého degustátora.
Spolu s vínem si v rámci projektu užívalo také 14měsíční pobyt ve vesmíru 320 sazenic révy. Bylo to 160 ks odrůdy Cabernet Sauvignon a 160 ks odrůdy Merlot. „Provedeme celé genomové sekvenování rostlin, abychom poskytli jasný přehled o všech změnách DNA, které by se mohly při pobytu na ISS stát,“ řekl spoluzakladatel a generální ředitel Space Cargo Unlimited pan Nicolas Gaume. Popsal absenci gravitace nebo přítomnost mikrogravitace jako „konečný stres“ a vědci z projektu se zajímali o to, jak se rostliny mohly adaptovat na nové podmínky.Pokusy jsou součástí firemního programu „Mission Wise“, jehož cílem je přispět k pochopení udržitelného zemědělství.