Barolo Bussia DOCG 2015  (Az. Agr. Pecchenino,...
Barolo Bussia DOCG 2015  (Az. Agr. Pecchenino, Piemont)

Barolo Bussia DOCG 2015 (Az. Agr. Pecchenino, Piemont)

Na objednání
1 925,00 Kč
S DPH

Popis vína:

Intenzivní granátově červená barva. Vůně, zpočátku strohá, připomíná komplexní květinové a červené ovocné tóny, lékořici, koření a tabák. Chuť je jemná s pocity zralého červeného ovoce. Kompaktní tanin činí víno velmi klasickým. Živá a vertikální kyselost. Extrémně elegantní a rafinované.

Doporučení:

Dobře se hodí k čerstvým těstovinám s masovou omáčkou nebo lanýžem. Pečená nebo dušená červená masa. Dlouho zrající sýry.

Rating:

Robert Parker 92 bodů James Suckling 95 bodů Wine Spectator 93 bodů

Archivační potenciál: 2038 +

Vlastnosti:

Odrůda: 100 % Nebbiolo Zrání: 24 měsíců ve velkých dubových sudech a 12 měsíců v cementových tancích. Alkohol: 14,5 % Kyseliny: 5,90 g/l Zbytkový cukr: 1,05 g/l

 

Azienda Agricola Pecchenino

Vinařství Pecchenino bylo vždy rodinným podnikem. Bratři Orlando and Attilio Pecchenino vlastní 32 hektarů vinic, z toho na 29 hektarech uplatňují přírodní kultivaci bez používání pesticidů s využitím organických hnojiv. Téměř veškerou práci dělají ručně. Také ve sklepě se nepoužívají žádné chemické přísady. Ručně sbírané hrozny jsou umístěny do malých krabic, opět ručně vybírány a rozdrceny. Pro zachování typičnosti jsou použity pouze vlastní viniční kvasinky. Ročně tak vyprodukují 110 000 lahví toho nejkvalitnějšího Barolo a Dolcetto.

Sídlo vinařství jižně od Barola patří rodině Pecchenino již od 18. století. Zakladatelem vinařství byl Attilio Pecchenino starší a pod jeho vedením vlastnila rodina něco málo přes 8 hektarů. V 70. letech přešly otěže společnosti do rukou jeho syna Marina a později, na konci 80. let v souladu s generační výměnou, převzali podnik jeho synové Orlando a Attilio. Ti vlastní vinařství i v současné době.

Vinice se nachází v obcích Dogliani, Monforte d’Alba a Bossolasco. Oblast Dogliani, kde se „historické“ vinařství nachází, je typická pěstováním vinné révy Dolcetto, která je stále dominantní odrůdou, dále Nebbiolo a Barbera. V průběhu let společnost zakoupila pozemky v obci Monforte d'Alba, kde se druhé a nově zrekonstruované vinařství věnuje výrobě Barolo. Další vinice najdete v obci Bossolasco. Ty jsou věnované výrobě bílých vín a se zvláštním důrazem na klasické šumivé víno vyrobené z hroznů Pinot Noir a Chardonnay.

No reviews
Produkt přidán do oblíbených
Produkt přidán do porovnání

Tato internetová stránka používá soubory cookies. Pokračováním v prohlížení této internetové stránky nebo kliknutím na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s použitím souborů cookies.